Kuddegedrag in de Nikkei was indicator voor crash.

We zijn drie weken verder. Op 23 mei, de eerste dag na de crash in de Nikkei, en de paniek werd al ontkend door de overheden, de premier en de centrale bankiers op kop. Zelfs hier op de blog wist een lezer dat de paniek overdreven was.

Elke keer dat bij een daling van een aandelen- of obligatiebeurs politici uitspraken beginnen doen om de paniek te stoppen, moet je goed opletten. De crash zal dan enkel nog versnellen.

De crash in de Nikkei had bijna niemand in de financiële wereld zien aankomen. Het is de harde maar vooral bijna ongelooflijke waarheid!!

De geschiedenis en het gedrag van de mensen wijzigt nooit. Echt nooit!

We zijn nu drie weken verder en de Nikkei is gewoon verder blijven dalen aan een even onthutsende snelheid als de stijging van de maanden daarvoor.

20130614_Nikkei laatste 2 maanden

Zoals eerder geschreven op deze blog was elke stijging in de Japanse beurs de voorbije 3 weken een kort leven beschoren. Een heel kort leven zelfs, want een stijging hield vaak maar 1 of 2 dagen aan, waarna de daling terug werd ingezet.

Als je meer wil weten over de oorzaak van de daling van de Nikkei en de gevolgen voor Japan en de rest van de wereld, raad ik gewoon aan om het artikel van drie weken geleden te herlezen. Ik deed het zelf ook, en niets is veranderd aan de zaak.

Wat betreft de Nikkei zelf, schreef ik dat de Japanse beurs moest corrigeren om stabiel te blijven. Rond deze niveau’s en zeker tussen 11500 en 12500 punten moet de Nikkei stabiliteit zien te vinden om daarna weer verder te stijgen samen met een hernieuwde daling van de yen.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kuddegedrag in de Nikkei was indicator voor crash.

 1. Nico zegt:

  Hoi,japan is niet de motor van groei, maar de motor van pijn.
  De motor van valutavernedering,de motor van stijgende import kosten zoals energie en andere te importeren goederen,de motor van opnieuw gebruik van kernenergie,de motor van pijn exporteren tov europese en aziatische landen,…
  Japan zal veel schade aanrichten, en dit zal gevoeld worden.
  En wat doet europa,buigen of barsten?
  Japan zou misschien beter hun bonds terug betalen met nieuwe bonds ipv cash,als ze hun valuta niet volledig de grond wil inrijden.
  De post van hierboven doet me denken aan de hamsters die hun goud die westerse centrale banken moeten vrijgeven om het systeem draaiende te houden,niet zullen inruilen voor vernederende valuta of waardeloze bonds van alles verwoestende regeringen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s