Onthutsend beeldmateriaal van Chinese goudrush.

Al zijn er nog zo veel geruchten en indicaties, mensen willen altijd een bewijs zien vooraleer ze een feit geloven. Men wil het geloven met de eigen ogen!

Er zijn de voorbije twee maanden al veel anekdotes verschenen van een goudrush in China, zoals eerder aangehaald in dit artikel over de goudlust bij Chinese huisvrouwen, waarbij een massa aan Chinezen goud begonnen te kopen na de scherpe prijsdaling in april, en vaak zelfs met verhalen waarbij de voorraden van Chinese goudverkopers zelfs compleet uitverkocht waren. Hetzelfde fenomeen werd ook elders in Azië opgemerkt.

Hieronder volgen foto’s die genomen werden op 11 juni in Jinan, een stad in de oostelijke Chinese provincie Shandong, tijdens het driedaagse “Dragon Boat Festival”. Beeldmateriaal van waanzinnige wachtrijen voor de ingang van een goudwinkel en een gedrum van jong en oud binnenin de winkel.

20130611_Jinan Gold rush

Ik zag deze foto voor het eerst opduiken enkele dagen geleden op de uitstekende financiële website van  “Acting Man” (zie link). Ikzelf kon amper mijn ogen geloven. En stelde me de vraag: hoe zeker is het dat het hier echt wel om een wachtrij voor een goudwinkel gaat? Voor hetzelfde geld staan Chinese mensen hier te wachten voor iets compleet anders en probeert iemand gewoon sensatie te creëren! Wie weet staan de mensen gewoon te wachten voor een concert van Justin Bieber!

Gisteren werd deze foto samen met nog enkele andere getoond op de gerespecteerde website van zerohedge.com. De beelden zijn afkomstig van de Chinese website Caixin.com. Op die website wordt gezegd dat bijna 10.000 mensen stonden te wachten om goud te kopen!! (vertaald vanuit het Han-Chinees)

Gold Line 1

Gold Line 4

Gold Line 5

Gold Line 6

We wisten al hoe een bank run eruit zag, wel dit is hoe een goud run eruit ziet!

Dit anekdotisch beeldmateriaal wordt bevestigd door statistieken van de Hong Kong Census Bureau waarbij de goudimport van China maand na maand nieuwe records optekent in vergelijking met 2012. En de Chinese goudimport was gedurende 2012 al de grootste in de moderne geschiedenis!

201304_China Gross Imports April Y-Y

De goudimport was gedurende 2012 dus al gigantisch, maar de cijfers van 2013 zijn werkelijk waanzinnig. In de eerste vier maanden van 2013 was de goudimport telkens merkelijk hoger dan in dezelfde maanden in 2012.

In de eerste vier maanden van 2013 heeft China al 500 ton goud geïmporteerd, wat evenveel is aan de totale goudvoorraad van de Europese centrale bank.

Sinds begin 2012 heeft China al 1330 ton goud geïmporteerd, wat bijna 100 maal méér is dan de 14 ton goud die Cyprus zou verkopen! Het was deze onterecht uitvergrote Cypriotische goudverkoop (die nog steeds niet plaatsvond!) die volgens de meeste analisten de goudmarkt in april onderuit haalde. Uiteraard was de Cypriotische goudverkoop gewoon een drogreden voor hevige manipulatie op de digitale goudmarkt!

Het is duidelijk dat het fractionele goudsysteem aan het barsten is door de exploderende vraag naar fysiek goud vanuit China en de rest van Azië. De discrepantie tussen de fysieke markt en de gemanipuleerde prijsvorming op de digitale Comex futuresbeurs zal uiteindelijk onhoudbaar zijn.

De laatste keer dat het fractionele goudsysteem brak was tussen 1968 en 1971 na vele jaren van stijgende goudimport door Frankrijk. Jarenlang had Frankrijk honderden tonnen goud geïmporteerd van de Verenigde Staten terwijl de VS met andere landen de goudprijs niet wilde laten stijgen boven 35$, ondanks de niet aflatende vraag naar goud in die tijd.

Het wereldwijde monetaire systeem staat de komende jaren, en net zoals in 1971 met de afschaffing van de dollar-goudstandaard, een omwenteling te wachten die extreem positief zal zijn voor de goudprijs. En de Chinezen vervullen nu de rol die Frankrijk in de jaren 1960   speelde. De geschiedenis herhaalt zich altijd, nooit exact op dezelfde manier, maar het rijmt steeds wel!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in goud, manipulatie, muntencrisis. Bookmark de permalink .

Een reactie op Onthutsend beeldmateriaal van Chinese goudrush.

  1. gut yontif zegt:

    Maar of dit per se een goed teken is… Als retailers storm lopen voor iets, dan is het vet vaak van de soep. Toch voor even. Ik zie niet in waarom Chineze retailers slimmer zijn dan Westerse retailers. Meer nog, de Chinese kredietzeepbel lijkt de voorbije weken alweer dicht bij een keerpunt te staan, wat een extreme liquiditeitscrunch kan veroorzaken in dat land als ze er eindelijk door gaan. Deze crunch zou zeker ook de begoede middenklasse treffen die we allicht op bovenstaande foto’s bezig zien. Dus toch maar oppassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s