Opkomst van de machines!

Na een korte maar krachtige winter hebben we onze tijd toch maar weer kunnen verspelen met urenlang haardvuur kijken, sneeuwvlokken zien neerdwarrelen en uiteindelijk konden we ons ook nog vergapen aan het smelten van ijs.

Wel nu is er iets nieuws. In plaats van blijven te kijken naar die steeds gelijkaardige vuurvlammen – er is zelfs een televisiezender die niets anders programmeert -, sneeuwvlokken of tegen elkaar aanbotsend rivierijs, kan je je de volgende uren vergapen aan de evolutie van het dagdagelijks aantal uitgevoerde orders op de verschillende Amerikaanse beurzen. De video werd gemonteerd in een “loop” (in constante herhaling).

Het is werkelijk fascinerend om de toename aan marktorders te zien in de afgelopen 5 jaar, sinds 2007, dus sinds de opkomst van de crisis. Met dank aan de opkomst van de machines, ongelooflijk krachtige computers die elke nanoseconde weer orders naar de beurs stuwen. Een complex en dus gevaarlijk spel. Soms breekt dit. En we zagen dit reeds verschillende keren breken de afgelopen jaren in flash crashes (onder andere in mei 2010). Dit is allemaal waarschijnlijk de voorbode voor één fenomenale flash crash.

Je ziet het aantal orders echt exploderen in augustus 2011, na de ratingverlaging van de Verenigde Staten. De grafiek staat in vuur en vlam.

Wetende wat er nog allemaal komen zal, kan dit onmogelijk goed aflopen.

Rise of the machines

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Apocalyps, depressie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s